Emnet for DEFINE festival University 2017 er MODULAR.

Vi har udviklet tre meget forskellige workshops, hvor deltagerne sammen med andre kan beskæftige sig med emnet. Vi arbejder med hardware og software, sounddesign, komposition, improvisation og performance.

Modular Synthesizer Ensemble

ved Gammon (AU)

I dette modul spiller deltagerne på modularsynthesizere. Et ensemble på mindst ti systemer skaber et værk på en hel dag. Det sker igennem eksperimenterer og samspil. Der arbejdes med lyde, sekvenser, melodier og kompositioner. Resultatet opføres for publikum lørdag den 11.11.2017 på Sønderborghus.

Denne workshop ledes af musiker og lydkunstner Gammon fra Østrig, som i mange år har gennemført workshops og lavet lydinstallationer og koncerter. I mere end ti år var han del af det kunstnerkollektivet Thilges3 hvor modularsynthesizere var en væsentlig del i deres performance- og installationsprojekter. I 2017 har Gammon gennemført en større modularworkshop på Superbooth i Berlin.

www.gammon.at

Modular Automatonism

ved Johan Eriksson (SE)

Automatonism er navnet på en modular synthesizer i Pure Data (Pd), men samtidig også for det kreative output fra systemets udvikler, Johan Eriksson. Johan har læst på Birmingham Conservatoire (UK) og beskæftiget sig med grænsefladerne mellem komposition, performance og design af instrumenter. Han udforsker modularsynthesizerens principper og forholdet mellem menneske og automatisering. Hans første projekt med navnet Xodular blev gundlaget for Automatonism, som byder på flere moduler og features og muliggør nye udtryksformer. Bl.a. kan brugeren udvikle og spille med generative algoritmer.

Deltagerne i denne workshop kan præsentere deres resultater den 11.11. på Sønderborghus.

www.automatonism.com

Bevægeligt Akkurat

ved Claus Haxholm (DK)

Bag »Bevægeligt Akkurat« ligger et kunstnerisk koncept som blev udviklet af en dansk kunstnergruppe. Claus Haxholm har været en del af denne gruppe og leder denne workshop.
»Bevægeligt Akkurat« er et spil, en bureaukratisk forhindring/hjælp til skrivning og opførelse af kompositioner. Således er »Bevægeligt Akkurat« et system med dertilhørende regler som man må spille med og mod. I denne Workshop tager hver deltager sine egne instrumenter og lydkilder med, elektronisk og/eller elektroakustisk, eller noget helt andet. Hver spillerunde består af en værkmester og en række funktionærer som værkmesteren har udpeget. Det er funktionærernes opgave at skrive og opføre en komposition, og det er værkmesterens ansvar at kompositionen bliver skrevet. Resultatet kan opleves lørdag den 11.11. på Sønderborghus.

DEFINE festival University bliver støttet af:
DEFINE festival støttes af KursKultur med midler fra partnerne bag Region Sønderjylland-Schleswig, det danske kulturministerium og Ministerium für Justiz, Kultur und Europa des Landes Schleswig-Holstein. Dette projekt finansieres af midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.