Performance
Fredag, 10.11.2017 kl. 16
Sønderborg Teater

Daniel Carlsson (S), kontratenor
Taneli Torma (FI), dans
Aku Raski (FI), elektronik
Tine Louise Kortermand (DK), video, lyd, performance

Soldater vender hjem. Ikke til familien og hverdagen, men til skovene. Efter at have mødt krigens brændpunkter og civilisationens grænseland, trækker de sig tilbage til naturen … til vildkanten.

På baggrund af interviews med danske hjemvendte soldater og deres pårørende udfoldes fortællingen Nature Wild i en hybrid mellem dokumentarisk videoscenografi, elektroniske beats, opera, indie, dans og performancekunst … Kroppens egen lyd imellem grene, der knækker. Vær med når kampen for at vende hjem tager en omvej i menneskets sind og en tur ud i den vilde natur.
Med naturen som ramme og gennem musik, sang, video og koreografi lader 4 nordiske kunstnere os møde hjemvendte soldater og deres fortællinger om at leve i skoven og bruge naturen som helende middel.

Nature Wild bygger på virkelige historier om danske soldater. Igennem et år har kunstneren Tine Louise Kortermand været rundt i Danmark og interviewe hjemvendte soldater og deres familiemedlemmer. På baggrund af disse interviews skaber kontratenor Daniel Carlsson (S), danser Taneli Torma (FI), elektron-musiker Aku Raski (FI) samt video- lyd- og performancekunstner Tine Louise Kortermand (DK) en musikdramatisk forestilling om samhørighed, om det at føle sig fremmed overfor sine nærmeste, at leve i parallelverdener, at tage ud i skovene og naturen, at synke ned i mørket – og dukke op til overfladen igen.

Værket Nature Wild co-produceres imellem Nordic Performance Art, DEFINE festival og Den Fynske Opera. Værket uropføres på Den Fynske Opera i Odense 2.-12. september 2017. Og tager derefter på turné og kan blandt andet opleves på DEFINE festival den 10. november 2017 på Sønderborg Teater.

NATURE WILD er støttet af Statens Kunstfond, Musikdramatisk pulje, Projektstøtteudvalg for Billedkunst, Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Huskunstnerudvalget, Bikubenfonden, Beckett-Fonden, Fra Gade til By. Dansk Komponist Forenings Produktionspulje og KODA´s Kulturelle Midler samt Odense Kommune, By- og kulturforvaltningen.