Fredag 11.11.
start på Biblioteket Sønderborg
slut på Sønderborghus

Start: 17:00

Nature Wild – Preshow

En musikdramatisk forestilling, skabt af performance- og billedkunstneren Tine Louise Kortermand.

Foto: Rico Feldfoss

Få indblik i kunstnernes arbejde. På vej til den store musikdramatiske forestilling NATURE WILD. NATURE WILD fortæller om soldaters liv efter hjemkomsten fra de steder i verden, hvor de har været indsat igennem de seneste år, specielt om krigsveteraner, der har valgt at flytte ud i de danske skove. Ophold i naturen skulle kunne lindre posttraumatisk stress.

Sønderborg har spillet en vigtig rolle i dansk krigshistorie. Den ene af værkets tre akter tager derfor udgangspunkt i de historiske beretninger, der findes omkring Dybbøl Banke og den tidligere kaserne-by, Sønderborg. Teksterne skrives af performance-kunstneren, Tine Louise Kortermand, inspireret af stærkt personlige fortællinger fra interviews med krigsveteranerne og deres pårørende, foruden lokale sønderborgeres familiehistorier og historier fra Historiecenter Dybbøl Banke.

En forestilling, der bygges op over flere år sammen med publikum

Gymnasieelever og Sønderjyllands Kunstskoles BGK-studerende er inviteret til at deltage i workshops, hvor de bliver undervist af de professionelle kunstnere, der medvirker i NATURE WILD. De unge bliver sat ind i temaet og er med til at forme enkelte elementer af forestillingen.

På DEFINE festival 2016’s ”Preshow” ser publikum forestillingen, som den fremstår efter disse workshops. Publikum får chance for at give deres besyv med og påvirke kunstnernes videre arbejde.

Den endelige forestilling, NATURE WILD bliver vist på DEFINE festival 2017.

Læse mere:
Om projektet: www.nordicperformanceart.dk/portfolio/nature-wild/
Om Tine Louise Kortermand: www.kortermand.dk

 

50 DKK / 6 EUR – Billetsalg ved døren