Koncert
Lørdag, 11.11.2017 kl. 16
Sønderborghus

Mikkel Lenz (DK), computer, mus
Eksklusive Mouse Art videos af kunstner Kaspar Oppen Samuelsen.

Skabt med en computermus

Musikken opstår når musen bevæges henover computerskærmen. Derved skabes en slags snapshots, som hverken kan skrives på forhånd eller genopføres. Musikken er med andre ord tilfældige øjebliks-kompositioner.

Da musen tilbyder yderst begrænsede udfoldelsesmuligheder, fungerer processen som oplæg til en ny måde at skrive og opleve musik på. En vej til at kunne skabe ikke-komponeret musik på. Idémæssigt er Mouse Music en kunst-platform mere end et egentlig musik projekt. Lydmæssigt er Mouse Music minimalistisk med elementer af moderne kompositionsmusik.

På DEFINE festival 2017 vil Mikkel Lentz fremføre nye stykker samt variationer af albummet, Mouse Music # 1, fra 2016. Performancen vil være en mulighed for at høre unikke versioner af de stillestående, men evigt foranderlige kompositioner.

Mikkel Lentz om Mouse Music:
”Termen, Mouse Music, opstod i 2005 hvor jeg komponerede film-musik for instruktøren, Aage-Rais Nordentoft. Aage bad om et stykke musik, som ikke lød ”komponeret”. Det skulle have karakter af naturen, mere end det skulle lyde som et score. Som f. eks. regndråber på ruden eller blade i vinden. Som et langstrakt øjeblik. Utilsigtet emotionelt.
Efter flere eksperimenter kom jeg frem til et simpelt system, hvor jeg, med min mus, blev i stand til at tegne musikken frem i stedet for at komponere den på konventionel vis. Musikkens toner og rytmik opstod tilfældigt, når musen bevægede sig over skærmen. Og derved skabtes harmoniske strukturer, som jeg aldrig villet have været i stand til at skrive på anden måde. Jeg oplevede at jeg ikke arbejdede mig hen imod resultatet. Selve processen var resultatet.
Min intention med Mouse Music er at skabe kompleks men simpel musik. Musik uden narrativ. Musik som bare ”er”.”

Mouse Music #1 er første album i en serie af kommende udgivelser. Albummet er indspillet i november 2013 og består af 2 takes – begge baseret på 6 piano-samples. Coveret er udført af billedkunstner, Kaspar Oppen Samuelsen.

Om Mouse Music # 1 skrev, Katrine Ring (DJ, radiovært m.m.) :
“Det her er smukt! Helt i neoklassisk ånd, og godt at trække vejret til. Pausen er et genialt musikalsk trick”.